Tidligere arrangementer

Arrangementer i Lyngby kunstforening

Her finder du en oversigt over tidligere arrangementer i Lyngby Kunstforening gennem perioden 2010-2024. Det være sig kunstrejser, workshops eller medlemsmiddage.

2024

3. – 5. september – Efterårets kunstrejse til Midtjylland

3 dages rundtur til kunst i Kolding, Herning og Silkeborg, for medlemmer af Lyngby Kunstforening.
Åben rejseberetning

7. juli + 11. august – ’Mal med din mobil’ workshop med Ulla Hauer

Workshoppen blev afholdt i Cobra-rummet på Sophienholm. Billedkunstner Ulla Hauer har i en årrække benyttet sin mobiltelefon som pensel. Gennem brug af mobiltelefonens apps – de små hjælpeprogrammer, der kan downloades fra nettet – ”fremkalder” Ulla Hauer sine mobilfotos og benytter dem i sit kunstneriske arbejde. De digitale, bearbejdede fotos printes på godt fotopapir, og kan derefter bruges som grafiske højkvalitets-prints eller som oplæg til fx malerier på lærred.

nuh hu

25. maj – Kunst på Amager
Åbent hus på Kulturfabrikken, O-Overgaden og kunst på Amagerbrogade. Vi var 24 deltagere, der besøgte O-Overgaden på Christianshavn, for at se samtidskunst med kunstneren Panteha Abareshi: Impaired Erotics.
En udstilling om den fysiske og psykiske vold som mennesker med handikap oplever at blive udsat for i dagligdagen. En noget grænseoverskridende oplevelse, der åbnede deltagernes horisont.  Herefter gik vi op ad Amagerbrogade i den skønne sol, hvor vi så Lemmerz imponerende 3 meter høje bronzeskulptur samt John Kørners vægmaleri ‘Kvinde med 24 problemer’.  Vi spiste en skøn frokost på Cafe Vivaldi og fortsatte til Sundholm med alle værkstederne på Kulturfabrikken. 

27. marts 
Gratis foredrag på Stadsbiblioteket om Det nordiske Landskabsmaleri. Foredragsholder var kunsthistorikeren Tom Jørgensen. 

2023

14. maj – Udflugt til Filmstationen i Værløse
Kunst skal ses i virkeligheden og på MORS DAG kørte 39 deltagere på udflugt i private biler til et vellykket værkstedsbesøg på den tidligere Værløse Flyvestation – nu kaldet FILMSTATIONEN. Her var mulighed for at gå rundt og se de enkelte kunstneres værksteder og høre om ideerne bag.

Der var mange forskellige kunstarter, bl.a. maleri på finér, træarbejde, tekstil- og installationskunst hos Gitte Svendsen, samt Tina Menores farverige papmaché, som tidligere har været udstillet hos Lyngby Kunstforening i Cobra-rummet.

I pausen i Flyverkantinen kom Åse Højer og fortalte om Filmstationen, og vi fik set lidt mere af stedet – bl.a. Louise Nissens Kostumeudlejning. Vi rundede af med at deltage i fernisering på fællesudstillingen Canteen #29 – sammen med mange andre besøgende.

– En indholdsrig tur på en solskinssøndag, hvor det var muligt at tage familie og venner med og deles om interessen for samtidskunsten.

– Det fungerede fint at køre i private biler, selvom GPS’erne havde lidt svært ved at vise den nemmeste vej til Filmtorvet – Alle nåede frem, så det kan vi godt finde på at gentage til andre besøg i Hovedstadsområdet.

13. april – Udflugt for medlemmer
Lyngby Kunstforening var på caféudflugt og omvisning på Øregaard Museum i Hellerup.
En svensk kunstnergruppe – Halmstadgruppen – udviklede skandinavisk surrealisme gennem et 50 år langt samarbejde fra 1929-1979, og havde nære forbindelser til både Danmark og Paris. Medlemmerne rejste ud og hjem i begyndelsen af 1900-årene, uddannede sig, nogle bl.a. hos Fernand Legér, hvor danske Franciska Clausen også studerede.

De seks kunstnere fra den svenske by Halmstad i Sydsverige: Sven Jonson (1902-1981), Waldemar Lorentzon (1899-1984), Stellan Mörner (1896-1979), brødrene Axel Olson (1899-1986) og Erik Olson (1901-1986) samt Esaias Thorén (1901-1981) udstillede samme sted i 1929 og dannede derpå fællesskabet med første udstilling under navnet Halmstadgruppen i 1930.

Siden fulgte tætte kontakter til danske surrealister som Vilhelm Bjerke-Petersen, Vilhelm Freddie, m.fl. Kunstneren Erik Olson fik stor indflydelse på dansk-svenske surrealister, bl.a. Håkan Nyström fra udstillingen Den Vågne Drøm, som blev Lyngby Kunstforenings sidste store Vinterudstilling på Sophienholm i 2020.

Et vellykket arrangement med hyggeligt samvær i cafeen og en virkelig inspirerende rundviser. Tak til Øregaard Café og Museum.

2022

17. november – Offentlig paneldebat
Kunst – Udstillinger – Formidling – Nu og i fremtiden
Er der plads til både kunstmuseer, kunsthaller, kunstgallerier og kunstforeninger?

Programmet der blev afholdt på Kulturstedet Lindegården, Kgs Lyngby tiltrak op mod 90 interesserede tilhørere, som kunne lytte til og debattere med panelets medvirkende: Bo Bjerggaard, galleriejer, – Nils Bjervig, Birkerød Kunstforening, – Jonna Pedersen, billedkunstner, Inge Schjødt, kunstformidler (afbud pga corona), Barbara Læssøe Stephensen, chef for Sophienholm og Casper Strunge, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Lyngby Taarbæk Kommune

4. november – Jubilæumsmiddag
Lyngby Kunstforenings medlemmer samt enkelte inviterede gæster mødtes på Frederiksdal Sinatur Hotel til en hyggelig middag i Frederiksdal – i alt lidt over 100 deltagere.
Festtaler ved Lis Langvad, John Wichmann og Rolf Aagaard-Svendsen afløstes af musikindslag – som blev til fornøjelig fællessang. En enkelt munter konkurrence på kunstviden blev også afviklet under grublen og moro.

25. – 26. august – Kunstrejse: Fyn er fin

Turen blev afviklet i højt sommervejr i en af Vikingbussers meget komfortable busser. Afgang fra Lyngby kl. 7 med servering af kaffe og croissanter undervejs.

Første stop var CLAY Keramikmuseum i Middelfart. CLAY er Nordens største specialmuseum for keramisk kunst, kunsthåndværk og design og rummer skiftende udstillinger af keramisk kunst samt den historiske Royal Copenhagen Samling, som er en donation på 55.000 forskellige porcelæns-, fajance- og stentøjsgenstande fra Den Kongelige Porcelænsfabrik, Bing & Grøndahl og Aluminia. Heraf er ca. 1.000 genstande udstillet i ”Skatkammeret”. Der var arrangeret guidet rundvisning i Willumsen, Gauguin og Liljas særudstilling ”Mellem myte og virkelighed”.  Besøget sluttede med en frokostsandwich i den skønne museumscafé.

Galleri Galschiøt: Et meget spektakulært kunstværksted, hvor en af kunstnerne, Niaz Bayati, medrivende og engageret fortalte om processen og tilblivelsen af de mange bronzeskulpturer, som rækker ud i alle afkroge af verden, fra Mexico til Kina og fra Europa til Kenya. På værkstedet modellerer Jens Galschiøt sine værker sammen med sine mange medarbejdere: fra de mindste smykker og op til 8 meter høje monumenter, der bliver støbt på stedets eget bronzestøberi. Et af kunstværkerne er den berømte ”Skamstøtte”, som bl.a. har været opstillet i Hongkong som protest mod Kinas overtrædelse af menneskerettighederne. En anden er den berømte betonskulptur ”Min indre svinehund”, som gør opmærksom på europæernes mishandling af etniske minoriteter. Under stor begejstring blev både parken og gallerierne studeret sammen med butikken med skulpturer og smykker.

Hotel Comwell H.C. Andersen, Odense Efter en kort køretur ankom vi til Hotel Comwell, hvor vi overnattede. Om aftenen nød vi en 3-retters menu med efterfølgende socialt samvær.

H.C. Andersens Hus, Odense: Efter et meget velforsynet morgenmåltid gik vi samlet den korte strækning ad brostensbelagte gader til H.C. Andersens Hus. Det nye hus er et ambitiøst museumsbyggeri, tegnet af den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma. Fantasi, nysgerrighed og forundring er i centrum. Her præsenteres et univers af fortællinger, arkitektur og fortolkninger af H.C. Andersen og hans værker. Vi fik alle udleveret hovedtelefoner og kunne selv gå rundt på museet og automatisk få historier og fortællinger læst op om de scenarier, vi passerede. Du går din egen vej og danner dig din egen mening. Sidst, men ikke mindst, kommer du til det lille, gule hjørnehus, H.C. Andersens fødehjem, som dog var uden inventar.

Vort besøg i Odense faldt tilfældigt sammen med ”H.C. Andersen Festival” med tilhørende aktiviteter i hele byen. På det lille torv ved restaurant Grønttorvet var nogle af os heldige at overvære det dansk-tjekkiske dukketeater ”Svanen”s opførelse af ”Kejserens nye klæder”. En rigtig sjov ekstraoplevelse.

På Faaborg Museum fik vi introduktion til museets malerier, skulpturer, arkitekturen og møbelkunsten i de smukke bygninger med mosaikgulve, skønne farver, søjler og et mylder af gange og rum. Vi så og hørte om museets permanente maleriudstilling og Kaare Klints ”Faaborgstol” samt særudstillingen af Harald Giersings smukke malerier.

Endvidere så vi de værker, som ”Kunstnerkolonien på Sydfyn” havde frembragt, kendt fra DR’s aktuelle tv-udsendelse. Vi var tilbage i Lyngby kl. 19.30. Fra kunstforeningens bestyrelse takker vi for godt selskab på denne solbeskinnede sensommertur til Fyn. /AJ

11. juni – Sommerudflugt til Nordvästra Skåne

30. marts – Foredrag om færøsk kunst

Foredraget fandt sted i Fennebergsalen på Lyngby Stadsbibliotek.
Lyngby Kunstforening og Foreningen NORDEN inviterede til foredrag om færøsk kunst. Foredragsholderen var kunsthistoriker Nils Ohrt, som indtil august 2019 var direktør for Færøernes Kunstmuseum i Tórshavn. I sit foredrag fortalte Nils Ohrt om de nationale motiver i færøsk kunst, især om den finurlige popkunstner, Edward Fuglø.

2021

4. november – Ordrupgaard
Vi fik en rundvisning på Ordrupgaards nye tilbygning.

27. – 30. august – Kunstrejse til Bornholm
På årets kunstrejse til Bornholm, 27.-30. august, besøgte vi Hjorths Keramikfabrik, Svenskehusene og Karnaphuset i Rønne. Oluf Høst Museet, Bornholms Kunstmuseum og Gudhjem Museum i gudhjem. Svanekegaarden i Svaneke. Hammershus Besøgscenter ved Allinge. Bornholms Center fir Kunsthåndværk i Hasle. Østerlars Kirke og billedkunstneren Trine Conradsen i Østermarie. vi overnattede på Danhostel Sandvig.
Turledere: Kirsten Knudsen og Lis Langvad.

Tidligere arrangementer i Lyngby Kunstforening i årene 2010–2020  KLIK HER